Landelijk opleiding tot kitesurf instructeur

In het eerste weekend van april start ieder jaar de landelijke KSI-opleiding in Workum. Toekomstige kitesurfinstructeurs uit heel Nederland komen naar het IJsselmeer voor het begin van hun opleidingstraject.

Kitesurf Instructeur worden?

KSI opleiding volgens beroepskwalificatieprofiel niveau 2 of 3

De KSI cursisten verblijven 3 dagen intern. De volledige cursusmap wordt doorgenomen. Aan het eind van deze 3 dagen volgt een inschatting van je leertraject. Het traject vindt zijn voortgang in een stageperiode. Afhankelijk van de ervaring met lesgeven zal deze stageperiode tussen de 12 en 40 uur in beslag nemen. Na het afronden van de stageperiode bij een erkende kitesurfschool, volgt het landelijk examen. Dit eindexamen wordt gedurende het seizoen afgenomen. Voor het examen is KSI niveau 2 behaald (assistent kitesurf instructeur). Is het examen afgerond, dan is het KSI niveau 3 behaald. Deze door het NOC-NSF erkende opleiding kun je gebruiken voor eventuele studiepunten. Overleg met je KSI opleider naar de mogelijkheden!


Minimale leeftijdsgrens examen deelname

17 jaar

Kosten KSI opleiding

€ 580,- voor leden en € 768,- voor niet-leden van het Watersportverbond

Interne opleiding bij KiteMobile

Wil je graag in de praktijk leren? Kun je de interne opleiding bij KiteMobile volgen. Bekijk hier meer infomatie of mail info@kitemobile.nl

*Minimale leeftijdsgrens examen deelname KSI2 is 16 jaar voor KSI3 is het 17 jaar

Meer info: www.watersportverbond.nl