Kitesurf race op hydrofoil

Kitesurfen Olympisch in 2024

Kitesurfen Olympisch in 2024

In 2024 is de Olympische spelen in Frankrijk en kitesurfen zal voor het eerst aan de start verschijnen.
Onderstaande antwoorden op de FAQ omtrent het Olympische kitesurfen.

Kitesurfen was toch al eens eerder Olympisch?

Ja, voor een paar maanden. In 2013 werd er voor kitesurfen gekozen ten koste van het windsurfen. Dat is na een half jaar terug gedraaid. De windsurfer Dorian van Rijsselbergen won zijn 2e gouden medaille in Rio 2016

Welke kitesurf discipline tijdens de Olympische spelen van 2024?

Er is gekozen voor een race discipline, welke race discipline is inmiddels bekend. Het is de mixed Hydrofoil klasse geworden.
Voor 2024 is er vooralsnog ruimte voor 1 medaille en daarom wordt er gedacht aan een mixed team. Een nieuw concept die het komende jaar vorm zal krijgen.

Is Nederland wereldtop in Kitesurfen?

Ja, in de freestyle. Nog niet in de race! Katja Roose heeft in het verleden goede resultaten bereikt. Bij de heren was dat Rolf van der Vlught. De nieuwe top riders kun je zien in de ranking van de Nederlandse foil cup

Hoe wordt ik een kitesurf olympier?

Het watersportverbond is op zoek naar kite racers! Inmiddels zijn er Watersportverbond kite trainingen gestart onder begeleiding van oud windsurf olympiër, Casper Bouman. Bekijk onderstaand de watersportverbond oproep voor Kiteracers.

Kitesurf Club voor jonge talenten

De KiteMobile KidsClub is er voor alle kitesurfers onder de 21 jaar. Voor € 150,- ben je lid van de kidsclub en wordt er wekelijks activiteiten georganiseerd.
KiteMobile biedt voor jonge racers training en coaching mogelijkheden aan.

Watersportverbond zoekt kite race talenten!